Good Lunch s domácím kimchi a vajíčkem

Vytisknout recept
Bonduelle Good Lunch je hotové plnohodnotné jídlo, které je možné konzumovat teplé, ale i studené. Jde o vyváženou směs luštěnin, obilovin a zeleniny se špetkou koření a kapkou extra panenského olivového oleje.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 2
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 1 čínské zelí
  • ½ červeného zelí
  • 3 mrkve
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 fenykl
  • 1 kedlubnu
  • 50 g zázvoru
  • 50 g česneku
  • 30 g chilli papriček
  • Cca 50 g soli
  • 1 vejce
  • Bonduelle Good Lunch s rýží

Instrukce

  • Výroba domácího kimchi není žádná složitost. Navíc ho stačí připravit jednou za čas, fermentovaná zelenina totiž vydrží v lednici i několik měsíců a příprava Good Lunche s kimchi a vajíčkem je potom velice jednoduchá a rychlá.
  • Zeleninu si nakrájíme na požadovanou velikost. Potom si ji navážíme (mělo by to být okolo 2,5 kg) a vypočítáme 2 % z její hmotnosti. Tolik soli potom promícháme se zeleninou a necháme ½ hodiny odstát. Mezitím si rozmixujeme česnek, zázvor a chilli a přidáme do zeleniny. Tu potom plníme do čistých zavařovaček a necháme přibližně dva týdny kvasit. Ochutnáme po týdnu a pokud vám už bude chutnat, dejte kimchi do lednice, tím se zastaví proces kvašení.
  • Good Lunch si ohřejeme, dáme na talíř, přidáme kimchi a volské oko a můžeme servírovat.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Kimchi tiež plánujem robiť. Zatiaľ som skúšala len kvasenú kapustu.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    již jsem o domácím kimchi přemýšlela, že to zkusím udělat… díky za recept, ukládám si ho .-)

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    Ano, už jsem na to četla chválu, ale přijde mi to jak předražená příloha. Moc tomu nerozumím, ale není lepší koupit za tu cenu 1 kg přílohy (rýže) za cenu malého pytlíčku a stejně k němu musíte něco přidat.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account