Good Lunch s domácím kimchi a vajíčkem
Ingredience
- 1 čínské zelí
- ½ červeného zelí
- 3 mrkve
- 1 svazek ředkviček
- 1 fenykl
- 1 kedlubnu
- 50 g zázvoru
- 50 g česneku
- 30 g chilli papriček
- Cca 50 g soli
- 1 vejce
- Bonduelle Good Lunch s rýží
Instrukce
- Výroba domácího kimchi není žádná složitost. Navíc ho stačí připravit jednou za čas, fermentovaná zelenina totiž vydrží v lednici i několik měsíců a příprava Good Lunche s kimchi a vajíčkem je potom velice jednoduchá a rychlá.
- Zeleninu si nakrájíme na požadovanou velikost. Potom si ji navážíme (mělo by to být okolo 2,5 kg) a vypočítáme 2 % z její hmotnosti. Tolik soli potom promícháme se zeleninou a necháme ½ hodiny odstát. Mezitím si rozmixujeme česnek, zázvor a chilli a přidáme do zeleniny. Tu potom plníme do čistých zavařovaček a necháme přibližně dva týdny kvasit. Ochutnáme po týdnu a pokud vám už bude chutnat, dejte kimchi do lednice, tím se zastaví proces kvašení.
- Good Lunch si ohřejeme, dáme na talíř, přidáme kimchi a volské oko a můžeme servírovat.
Kimchi tiež plánujem robiť. Zatiaľ som skúšala len kvasenú kapustu.
již jsem o domácím kimchi přemýšlela, že to zkusím udělat… díky za recept, ukládám si ho .-)
Ano, už jsem na to četla chválu, ale přijde mi to jak předražená příloha. Moc tomu nerozumím, ale není lepší koupit za tu cenu 1 kg přílohy (rýže) za cenu malého pytlíčku a stejně k němu musíte něco přidat.