Bonduelle Good Lunch je hotové plnohodnotné jídlo, které je možné konzumovat teplé, ale i studené. Jde o vyváženou směs luštěnin, obilovin a zeleniny se špetkou koření a kapkou extra panenského olivového oleje.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 5 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 2
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
1čínské zelí
½červeného zelí
3mrkve
1svazek ředkviček
1fenykl
1kedlubnu
50gzázvoru
50gčesneku
30gchilli papriček
Cca 50 g soli
1vejce
Bonduelle Good Lunch s rýží
Instrukce
Výroba domácího kimchi není žádná složitost. Navíc ho stačí připravit jednou za čas, fermentovaná zelenina totiž vydrží v lednici i několik měsíců a příprava Good Lunche s kimchi a vajíčkem je potom velice jednoduchá a rychlá.
Zeleninu si nakrájíme na požadovanou velikost. Potom si ji navážíme (mělo by to být okolo 2,5 kg) a vypočítáme 2 % z její hmotnosti. Tolik soli potom promícháme se zeleninou a necháme ½ hodiny odstát. Mezitím si rozmixujeme česnek, zázvor a chilli a přidáme do zeleniny. Tu potom plníme do čistých zavařovaček a necháme přibližně dva týdny kvasit. Ochutnáme po týdnu a pokud vám už bude chutnat, dejte kimchi do lednice, tím se zastaví proces kvašení.
Good Lunch si ohřejeme, dáme na talíř, přidáme kimchi a volské oko a můžeme servírovat.