Letní studená polévka
Ingredience
- 600 g rajčat
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 salátová okurka
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- pár kapek citronové šťávy
- 1 lžíce třtinového cukru
- čerstvě mletá sůl a pepř
- bazalka
- parmazánové hoblinky
Instrukce
- Rajčata spaříme vařící vodou – stačí zalít a nechat půl minuty, scedit a oloupat slupku. Okurku oloupáme, nakrájíme na kousky, papriky vyloupeme a také nakrájíme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny .
- V mixéru rozmixujeme rajčata, papriky, okurku a cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu, špetku soli a mletého pepře, cukr. Natrháme pár lístků bazalky. Promixujeme. Ochutnáme a případně dochutíme podle vlastní chuti.
- Přendáme do nádoby, která lze dát do lednice a necháme hodinu chladit.
- Před podáváním posypeme parmazánem a přidáme bazalku.
Zajímavé, studenou polévku jsem zatím nezkoušela. Polévky vařím převážně v zimě.
Zajímavý recept. Studenou polévku jsem také ještě nejedla. Mohu zkusit.
Tak toto mě neláká, studené polévky mi nic neříkají. To si raději dám nějaký salát nebo ovoce či ovocný koktejl.
Já co jsem zkusila bulharskou studenou polívku Tarator, jsem si oblíbila a zkouším.
Studená polévka mě zatím neoslovila… polévky mám ráda horké, a když je v létě vedro, tak si ji raději odpustím.
V zahraničí jsou více významnější 🙂