Tvarohové sýrové lívance
Ingredience
- 150 g polotučného tvarohu nebo riccoty
- 250 ml plnotučného mléka
- 2 celá vejce
- 200 g hladké mouky na kynutá těsta
- ½ sáčku – asi 6–8 g – prášku do pečiva
- 1 lžička rozpuštěného másla
- špetka soli
Na ozdobu podle slané nebo sladké verze:
- Rukola polníček, baby špenát
- Čerstvý sýr
- Čedar modrý sýr
- Kvalitní tyrolská šunka nebo pancetta italská zauzená slanina
- Oříšky semínka, klíčky
- ×
- Oblíbená domácí marmeláda
- Čerstvé ovoce mražené nebo mrazem sušené ovoce
- Bylinky
- Tvaroh jogurt, crème fraîche, šlehačka
- Moučkový cukr
- Čokoláda kakao, …
Instrukce
- V hluboké míse smíchejte všechny tekuté složky – tvaroh, mléko a vejce, vyšlehejte do hladkého krému a začněte po lžících přidávat mouku promíchanou s vinným kamenem. Těsto můžete zjemnit máslem; v případě slané verze těsto osolte lžičkou soli.
- Nechte těsto 10–15 minut odpočívat na lince, aby se veškeré složky propojily a těsto začalo mírně kynout. Smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem, nejlépe bez maštění. Zdobte podle vlastní chuti.
Děkuji za inspiraci
Dobrý recept. Ráda vyzkouším.
zajímavé, ale to by musel manžel u nás zkusit, já na tohle moc nejsem… přepošlu mu recept, díky
dají se i palačinky, co komu chutná více…
Zajímavá alternativa, která by mne asi jen tak nenapadla.
Děláme i tvarohovou pizzu, je vláčnější.