Kvalitní tyrolská šunka nebo pancettaitalská zauzená slanina
Oříškysemínka, klíčky
×
Oblíbená domácí marmeláda
Čerstvé ovocemražené nebo mrazem sušené ovoce
Bylinky
Tvarohjogurt, crème fraîche, šlehačka
Moučkový cukr
Čokoládakakao, …
Instrukce
V hluboké míse smíchejte všechny tekuté složky – tvaroh, mléko a vejce, vyšlehejte do hladkého krému a začněte po lžících přidávat mouku promíchanou s vinným kamenem. Těsto můžete zjemnit máslem; v případě slané verze těsto osolte lžičkou soli.
Nechte těsto 10–15 minut odpočívat na lince, aby se veškeré složky propojily a těsto začalo mírně kynout. Smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem, nejlépe bez maštění. Zdobte podle vlastní chuti.