Francouzské bagety

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g hladké mouky – směs celozrnné a hladké špaldové 1 : 1
  • 2 zarovnané lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 310 g vlažné vody
  • 20 g sušeného pekařského droždí

Instrukce

  • Upéct francouzské bagetky je snadnější, než to vypadá. Na jejich zadělání můžete použít čerstvé nebo sušené droždí. My jsme tentokrát zvolili sušené pekařské droždí.
  • Na těsto nejprve smícháme směs mouky se solí. Vsypeme do mísy a utvoříme uprostřed důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody, přidáme droždí a necháme asi 10 minut pracovat. Pak hnětačem zapracujeme celé těsto; je dobré, aby se těsto hnětlo dlouho a pořádně se zapracovalo. Výsledný bochánek je kompaktní a nelepí. Nechte kynout pod utěrkou asi 30 minut.
  • Těsto je ideální na 4 bagety. Vykynuté těsto rozdělte na 4 stejnoměrné bochánky a vyválejte šišky podle délky plechu. Vyložte je na plech s dostatečnými rozestupy a nechte ještě 10 minut kynout pod utěrkou. Poté bagety příčně nařezejte ostrým nožem, mašlovačkou je potřete vodou a nakonec zaprašte moukou. Pečte ve vyhřáté troubě asi 25 minut do zezlátnutí na 220 °C.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Bagety mám ráda. Někdy vyzkouším.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    my jíme především žitný kváskový chléb, který si nejraději sama peču, a když jednou za čas bagety, tak taky celozrnné, tmavé a plné semínek….

  3. Bagety doma moc nevyhledáváme, ani nekupujeme. Z 90% se u nás doma vyskytuje jen žitný kváskový chlebík.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account