Bezinková panna cotta s limetkou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 3 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml bezového sirupu/šťávy
  • 1 limetka
  • 5 plátků želatiny
  • špetka mletého zázvoru
  • ovoce na ozdobu

Instrukce

  • Želatinové plátky ponoříme do sklenice nebo misky se studenou vodou a necháme několik minut nabobtnat. Smetanu smícháme s bezovou šťávou, přidáme nastrouhanou kůru z poloviny limetky a pomalu přivedeme k varu.
  • Nabobtnalou želatinu lehce vyždímáme, aby se zbavila přebytečné vody, a přidáme do smetany. Směs důkladně promícháme, aby se smetana rozpustila. Potom panna cottu rozdělíme do čtyř misek a necháme v lednici cca tři hodiny ztuhnout.
  • Vychlazenou panna cottu ozdobíme ovocem a navrch nastrouháme ještě trochu limetkové kůry.
6 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    jo, tak panna cottu máme rádi, to bych i zkusila 🙂

  2. Jo, tak z bezinek jsme doma dělávali šťávu, panna cottu jsem snad nikdy ještě nejedla, jinak já osobně nějak nerada “pracuji” se želatinou…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account