Bezinková panna cotta s limetkou
Ingredience
- 400 ml smetany ke šlehání
- 100 ml bezového sirupu/šťávy
- 1 limetka
- 5 plátků želatiny
- špetka mletého zázvoru
- ovoce na ozdobu
Instrukce
- Želatinové plátky ponoříme do sklenice nebo misky se studenou vodou a necháme několik minut nabobtnat. Smetanu smícháme s bezovou šťávou, přidáme nastrouhanou kůru z poloviny limetky a pomalu přivedeme k varu.
- Nabobtnalou želatinu lehce vyždímáme, aby se zbavila přebytečné vody, a přidáme do smetany. Směs důkladně promícháme, aby se smetana rozpustila. Potom panna cottu rozdělíme do čtyř misek a necháme v lednici cca tři hodiny ztuhnout.
- Vychlazenou panna cottu ozdobíme ovocem a navrch nastrouháme ještě trochu limetkové kůry.
Mám.
Velká dobrota.
jo, tak panna cottu máme rádi, to bych i zkusila 🙂
Nemusí se ani želatina, ale tohle je tradice, dá se i chia semínka 🙂 zdravější verze.
Jo, tak z bezinek jsme doma dělávali šťávu, panna cottu jsem snad nikdy ještě nejedla, jinak já osobně nějak nerada “pracuji” se želatinou…
Bezinková šťáva a z toho domácí limonáda, tak to miluji… o tom žádná…