Domácí cereálie
Ingredience
- Mleté ovesné vločky 150 g
- Mandle loupané 50 g
- Mleté lněné semínko 20 g
- Kakao 20 g
- Arašídové máslo 2 lžíce
- Sirup z agáve 3 lžíce
- Jablečné pyré s mangem 60 g
- Sůl 1 špetka
- Ovesný nápoj
Instrukce
- Ovesné vločky a mandle rozmixujte na mouku. Smíchejte s kakaem, mletým lněným semínkem, arašídovým máslem, agáve sirupem, ovocnou přesnídávkou a špetkou soli.
- Vypracujte na hladké těsto, které nechte 10 minut odpočinout, poté ho rozdělte na 4 části.
- Z každé z nich vyválejte tenkého hada, kterého pak rozkrájejte na malé kostičky. Pokud chcete výsledný tvar kulatý, vytvarujete je jednotlivě na kuličky.
- Pečte 20 minut na 180 °C na plechu s pečícím papírem.
- K servírování jsou cereálie skvělé s ovesným nápojem či do kokosového jogurtu.
Moc dobré. Také jsem kdysi dělala cereálie- říkali jsme tomu granola, bylo to trochu jiné, ale dobré.
Granola je nejlepší 🙂 křupavá.
Tak domácí jsem ještě netvořila…..ale třeba někdy odzkouším.
Určitě.
také jsem dříve dělávala domácí, hlavně, když to děti vyžadovaly každý den k snídani…
Super, nejlepší jsou domácí, ale také jako urychlení nebo na cesty volím bohužel i kupované.