Nádivka v županu
Ingredience
- vychladlá jáhlová nádivka
- hrachová mouka hraška apod.
- olej
- sůl
Instrukce
- V míse smícháme hrachovou mouku a vodu (cca v poměru 2:1) s trochou soli tak, aby vzniklo těstíčko husté jako hořčice. Každá mouka saje trochu jinak, tak ji dořeďte podle potřeby tak, aby se v ní dalo obalovat a těstíčko nestékalo z obalených kousků.
- Ve vyšším hrnci nebo woku rozpálíme olej na smažení.
- Nádivku nakrájíme na malé dílky (musí být vychladlá, aby se nedrolila) a obalíme ji pomocí vidliček ze všech stran v těstíčku.
- Když je olej vřelý (poznáme vložením dřevěné tyčinky, kolem které se dělají bublinky), vkládáme postupně jednotlivé obalované kousky nádivky. Nesmíme jich dát moc najednou, aby se olej příliš neochladil, to by se pak nedařilo dobře kousky usmažit.
- Po chvilce obracíme a když začne zlátnout, vyndáme a necháme na ubrousku okapat.
- Postupně osmažíme všechny kousky a podáváme ještě horké.
Super, tak šup do práce 😀
Hrašku znám a tu a tam jí též používám, ale smažené pokrmy dělám jen minimálně.
To chápu, já kvůli přítele…
zajímavé, hrašku taky máme doma a používáme ji 🙂
Super, zkuste.