Velikonoční vaječná hrudka
Ingredience
- plnotučné mléko 1 litr
- vejce 10 ks
- sůl
Instrukce
- Mléko vlijte do silnostěnného většího kastrolu a rozmíchejte v něm vejce. Osolte a za stálého míchání přiveďte k mírnému varu.
- Jakmile se vytvoří sraženina a oddělí se tekutina, sraženinu přesuňte do cedníku vyloženého namočenou vyždímanou utěrkou. Přes utěrku důkladně vymačkejte zbylou tekutinu, utěrku pak zavažte, navlečte na rukojeť vařečky a nechte důkladně vykapat, třeba přes noc, nad velkou mísou nebo dřezem.
- Hrudku potom podávejte krájenou na plátky k pečivu, s křenem, pažitkou či cibulkou.
Zajímavý recept. Může to být dobré.
Toto vůbec neznám, v životě jsem nejedla …..a tím pádem si ani nedovedu představit tu chuť, konzistenci…
tohle jsme dělaly v bývalém životě každoročně s mou první tchýní… dobrota…
měla jste Slovenskou rodinu? Má mám Slovenku švagrovou, tak jsem se inspirovala….