Plátky vepřové panenky s tuňákovou omáčkou a krutony z bílého chleba
Ingredience
- 0,5 kg vepřová panenka
- olej
- sůl
- pepř
- 4 plátky toustového chleba
- 15 ks stříbrných sterilovaných cibulek
- 1 ks červená cibule
- 8 ks okurky cornichons
- výhonky hrášku na ozdobu
Dresing:
- 80 g tuňáka v plechovce
- 5 vrchovatých lžic majonézy
- 1 PL dijonská hořčice
- 1 PL kapary
- 2 PL vinného bílého octu
- čtvrtka malé cibule
- 1 PL cukr moučka
- 1 stroužek česneku
Instrukce
- Očištěnou vepřovou panenku osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Dále pečeme v troubě na 200 °C dorůžova zhruba 10 minut nebo metodou sous vide 55 °C 2 hodiny.
- Z tuňáka, majonézy, kapar, dijonské hořčice, vinného octa, cukru, cibule a česneku za pomocí tyčového mixéru připravíme hladký dresink. Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a s trochou oleje a soli pečeme v troubě na 200 °C dozlatova. Při servírování plátky panenky pokapeme dresingem a poklademe sterilovanými cibulkami a okurkami, opečenými krutony, dozdobíme červenou cibulí a výhonky hrášku.
panenku domů vůbec nekupujeme, ale vypadá to velmi dobře 🙂
Moc pěkný recept. Už mám na to chuť.
Toto se mi líbí o poznání více, no nechala bych se pozvat 🙂
Panenku můžu každý den 😀 jen kdyby nebyla tak drahá :/ Krásnééééé…