Go Back
+ servings

Plátky vepřové panenky s tuňákovou omáčkou a krutony z bílého chleba

Vytisknout recept
Dopřejte si opravdový gurmánský zážitek, doplněný o skvělé víno, které se hodí přesně k této kombinaci chutí.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 0,5 kg vepřová panenka
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 4 plátky toustového chleba
  • 15 ks stříbrných sterilovaných cibulek
  • 1 ks červená cibule
  • 8 ks okurky cornichons
  • výhonky hrášku na ozdobu

Dresing:

  • 80 g tuňáka v plechovce
  • 5 vrchovatých lžic majonézy
  • 1 PL dijonská hořčice
  • 1 PL kapary
  • 2 PL vinného bílého octu
  • čtvrtka malé cibule
  • 1 PL cukr moučka
  • 1 stroužek česneku

Instrukce

  • Očištěnou vepřovou panenku osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Dále pečeme v troubě na 200 °C dorůžova zhruba 10 minut nebo metodou sous vide 55 °C 2 hodiny.
  • Z tuňáka, majonézy, kapar, dijonské hořčice, vinného octa, cukru, cibule a česneku za pomocí tyčového mixéru připravíme hladký dresink. Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a s trochou oleje a soli pečeme v troubě na 200 °C dozlatova. Při servírování plátky panenky pokapeme dresingem a poklademe sterilovanými cibulkami a okurkami, opečenými krutony, dozdobíme červenou cibulí a výhonky hrášku.

Notes

Tip sommelierky Denisy Kolaříkové: „Skvělým společníkem k pečenému vepřovému masu, je Víno Mikulov Sommelier Club Rulandské modré, 2019, pozdní sběr, které vás na první pohled zaujme svou světlejší granátovou barvu. Jeho typickou odrůdovou vůni charakterizuje lesní ovoce, jahody, maliny, káva a hořká čokoláda. V chuti je víno plné, s výraznou tříslovinou, ale patrnou harmonií v závěru.“