Dopřejte si opravdový gurmánský zážitek, doplněný o skvělé víno, které se hodí přesně k této kombinaci chutí.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 6
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
0,5kgvepřová panenka
olej
sůl
pepř
4plátky toustového chleba
15ks stříbrných sterilovaných cibulek
1ks červená cibule
8ks okurky cornichons
výhonky hrášku na ozdobu
Dresing:
80gtuňáka v plechovce
5vrchovatých lžic majonézy
1PL dijonská hořčice
1PL kapary
2PL vinného bílého octu
čtvrtka malé cibule
1PL cukr moučka
1stroužek česneku
Instrukce
Očištěnou vepřovou panenku osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Dále pečeme v troubě na 200 °C dorůžova zhruba 10 minut nebo metodou sous vide 55 °C 2 hodiny.
Z tuňáka, majonézy, kapar, dijonské hořčice, vinného octa, cukru, cibule a česneku za pomocí tyčového mixéru připravíme hladký dresink. Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a s trochou oleje a soli pečeme v troubě na 200 °C dozlatova. Při servírování plátky panenky pokapeme dresingem a poklademe sterilovanými cibulkami a okurkami, opečenými krutony, dozdobíme červenou cibulí a výhonky hrášku.
Notes
Tip sommelierky Denisy Kolaříkové: „Skvělým společníkem k pečenému vepřovému masu, je Víno Mikulov Sommelier Club Rulandské modré, 2019, pozdní sběr, které vás na první pohled zaujme svou světlejší granátovou barvu. Jeho typickou odrůdovou vůni charakterizuje lesní ovoce, jahody, maliny, káva a hořká čokoláda. V chuti je víno plné, s výraznou tříslovinou, ale patrnou harmonií v závěru.“