Jarní závitky plněné krevetami, mangem a okurkou s pikantní omáčkou
Ingredience
- 8 ks rýžového papíru
- 100 g rýžové nudle vlasové
- 12 ks krevety bez hlavy
- 1 ks mango
- 1 ks okurka salátová
- 8 ks lístků perily
- 1 ks mrkev
- 1 PL sezamová semínka
- 1 ks ledový salát
- 1 svazek koriandr
- 2 PL oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 PL sójové omáčky Kikoman
Na omáčku:
- 0,1 l rybí omáčky
- 0,3 l vody
- 0,05 l Kikoman
- 0,1 l ocet rýžový
- 2 stroužky česneku
- chilli dle chuti
- 3 PL cukru
- 3 PL šťávy z limety
Instrukce
- Rýžové nudle uvařte dle návodu na obalu, krevety opečte na oleji přidejte trochu česneku a sójové omáčky Kikoman a nechte vychladnout. Mango, okurky, karotku, ledový salát a perilu nakrájejte na tenké nudličky. Suroviny na omáčku zavařte v rendlíku a nechte vychladnout. Závitky motáme do rýžového papíru, který krátce před zamotáním ponoříme do vlažné vody, suroviny dle libosti naskládáme na bližší kraj. Až závitek zamotáme, servírujeme s omáčkou a zasypané sezamovým semínkem a dozdobíme lístky perily.
Klidně bych se nechala pozvat 🙂
Krevety mám ráda a jarní závitky také. Moc dobré.
Mořské plody mě vůbec nelákají a nevím, zda bych měla vůbec odvahu ochutnat…
Krevetám jsem ještě nepřišla na chuť, ale jarní závitky v rýžovém papíře – mňamka 🙂