Go Back
+ servings

Jarní závitky plněné krevetami, mangem a okurkou s pikantní omáčkou

Vytisknout recept
Dopřejte si opravdový gurmánský zážitek, doplněný o skvělé víno, které se hodí přesně k této kombinaci chutí.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 8
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 8 ks rýžového papíru
  • 100 g rýžové nudle vlasové
  • 12 ks krevety bez hlavy
  • 1 ks mango
  • 1 ks okurka salátová
  • 8 ks lístků perily
  • 1 ks mrkev
  • 1 PL sezamová semínka
  • 1 ks ledový salát
  • 1 svazek koriandr
  • 2 PL oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL sójové omáčky Kikoman

Na omáčku:

  • 0,1 l rybí omáčky
  • 0,3 l vody
  • 0,05 l Kikoman
  • 0,1 l ocet rýžový
  • 2 stroužky česneku
  • chilli dle chuti
  • 3 PL cukru
  • 3 PL šťávy z limety

Instrukce

  • Rýžové nudle uvařte dle návodu na obalu, krevety opečte na oleji přidejte trochu česneku a sójové omáčky Kikoman a nechte vychladnout. Mango, okurky, karotku, ledový salát a perilu nakrájejte na tenké nudličky. Suroviny na omáčku zavařte v rendlíku a nechte vychladnout. Závitky motáme do rýžového papíru, který krátce před zamotáním ponoříme do vlažné vody, suroviny dle libosti naskládáme na bližší kraj. Až závitek zamotáme, servírujeme s omáčkou a zasypané sezamovým semínkem a dozdobíme lístky perily.

Notes

Tip sommelierky Denisy Kolaříkové: S pikantní asijskou kuchyní, rybou a výrazným ovocem jako je například mango doporučuji párovat Víno Mikulov Sommelier Club Tramín červený, ročník 2022, pozdní sběr. Tvoří ideální kombinaci i díky vyšší citrónové barvě se zlatavou jiskrou či vůní, kde převládají tóny liči a hebký nádech lístků čajové růže.