Dopřejte si opravdový gurmánský zážitek, doplněný o skvělé víno, které se hodí přesně k této kombinaci chutí.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 8
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
8ks rýžového papíru
100grýžové nudle vlasové
12ks krevety bez hlavy
1ks mango
1ks okurka salátová
8ks lístků perily
1ks mrkev
1PL sezamová semínka
1ks ledový salát
1svazek koriandr
2PL oleje
2stroužky česneku
2PL sójové omáčky Kikoman
Na omáčku:
0,1lrybí omáčky
0,3lvody
0,05lKikoman
0,1locet rýžový
2stroužky česneku
chilli dle chuti
3PL cukru
3PL šťávy z limety
Instrukce
Rýžové nudle uvařte dle návodu na obalu, krevety opečte na oleji přidejte trochu česneku a sójové omáčky Kikoman a nechte vychladnout. Mango, okurky, karotku, ledový salát a perilu nakrájejte na tenké nudličky. Suroviny na omáčku zavařte v rendlíku a nechte vychladnout. Závitky motáme do rýžového papíru, který krátce před zamotáním ponoříme do vlažné vody, suroviny dle libosti naskládáme na bližší kraj. Až závitek zamotáme, servírujeme s omáčkou a zasypané sezamovým semínkem a dozdobíme lístky perily.
Notes
Tip sommelierky Denisy Kolaříkové:„S pikantní asijskou kuchyní, rybou a výrazným ovocem jako je například mango doporučuji párovat Víno Mikulov Sommelier Club Tramín červený, ročník 2022, pozdní sběr. Tvoří ideální kombinaci i díky vyšší citrónové barvě se zlatavou jiskrou či vůní, kde převládají tóny liči a hebký nádech lístků čajové růže.“