Přírodní barvení vajíček na Velikonoce je skvělý způsob, jak vytvořit krásná a barevná vajíčka bez použití umělých barviv. Existuje mnoho různých přírodních surovin, které můžete použít k barvení vajíček, včetně ovoce, zeleniny, koření a bylin.

Zde je několik tipů na přírodní barvení vajíček:

  1. Cibulové slupky – vložte cibulové slupky do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Poté nechte vajíčka vařit v této směsi po dobu 10 až 20 minut, v závislosti na tom, jak intenzivní chcete barvu. Čím déle vajíčka vaříte, tím tmavší bude barva.
  2. Špenát – rozdrcený špenát smíchejte s vodou a vařte. Poté vložte vajíčka do směsi a nechte vařit po dobu 10 až 15 minut.
  3. Kurkuma – smíchejte kurkumu s vodou a vařte. Poté vložte vajíčka do směsi a nechte vařit po dobu 10 až 15 minut.
  4. Řepy – nastrouhejte řepu a smíchejte s vodou. Poté vařte směs a vložte do ní vajíčka, nechte vařit po dobu 10 až 15 minut.
  5. Modrá z řepy – stejně jako u předchozího tipu na řepu, vařte nastrouhanou řepu, ale tentokrát přidejte také ocet. Poté vložte vajíčka do směsi a nechte vařit po dobu 10 až 15 minut.

Pamatujte, že každá přírodní surovina může dát vajíčkům jiný odstín, a výsledná barva také závisí na době vaření. Snažte se proto s experimentovat a tvořit krásná vajíčka, která budou ozdobou vašeho velikonočního stolu.

Tagy:
6 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Zajímavé, já jsem dříve většinou barvila v cibuli…

  2. Občas jsme doma takové barvení vajíček také zkoušeli, ale výsledné barvy se mi moc nelíbily.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account