Kaštanové střapáče
Ingredience
- 150 g kaštanové mouky
- 150 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 60 ml slunečnicového oleje
- 100 ml jablečné šťávy
- 100 ml rýžového mléka
- 1 lžíce lněného semínka
- 100 g rozinek
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 50 g nahrubo nasekaných lískových oříšků
- 8 g prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetička soli
- mandle na povrch
Instrukce
- Nasekejte nahrubo lískové oříšky. Lněné semínko rozemelte nebo rozmixujte v mixéru.
- V míse smíchejte suché ingredience a poté přidejte tekuté ingredience. Pořádně promíchejte.
- Rozehřejte troubu na 180 °C. Na plech dejte pečící papír.
- Pomocí dvou lžic tvořte na plechu hromádky. Těsto je lepivé! Proto pracujte lžicemi.
- Pečte do zlatova.
Zajímavý recept. Také jsem ještě z kaštanové mouky nic nedělala. Musím to dohonit.
Tak toto je pro mne zase spousta surovin, které doma nemám….
Zajímavý recept…kaštanovou mouku jsem doma ještě neměla, ale nyní mám mandlovou, za kterou jsem ráda. Z té jsem ji dříve pekla 🙂