Go Back
+ servings

Kaštanové střapáče

Vytisknout recept
Snadno připravíte v bezlepkové variantě.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 150 g kaštanové mouky
  • 150 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 60 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml jablečné šťávy
  • 100 ml rýžového mléka
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 100 g rozinek
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 50 g nahrubo nasekaných lískových oříšků
  • 8 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetička soli
  • mandle na povrch

Instrukce

  • Nasekejte nahrubo lískové oříšky. Lněné semínko rozemelte nebo rozmixujte v mixéru.
  • V míse smíchejte suché ingredience a poté přidejte tekuté ingredience. Pořádně promíchejte.
  • Rozehřejte troubu na 180 °C. Na plech dejte pečící papír.
  • Pomocí dvou lžic tvořte na plechu hromádky. Těsto je lepivé! Proto pracujte lžicemi.
  • Pečte do zlatova.