Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kaštanové střapáče
Vytisknout recept
Snadno připravíte v bezlepkové variantě.
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
15
minutes
min
Celkový čas
25
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
150
g
kaštanové mouky
150
g
pšeničné celozrnné polohrubé mouky
60
ml
slunečnicového oleje
100
ml
jablečné šťávy
100
ml
rýžového mléka
1
lžíce lněného semínka
100
g
rozinek
1
čajová lžička jedlé sody
50
g
nahrubo nasekaných lískových oříšků
8
g
prášku do pečiva bez fosfátů
1
lžíce citronové šťávy
špetička soli
mandle na povrch
Instrukce
Nasekejte nahrubo lískové oříšky. Lněné semínko rozemelte nebo rozmixujte v mixéru.
V míse smíchejte suché ingredience a poté přidejte tekuté ingredience. Pořádně promíchejte.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Na plech dejte pečící papír.
Pomocí dvou lžic tvořte na plechu hromádky. Těsto je lepivé! Proto pracujte lžicemi.
Pečte do zlatova.