LÍSKOOŘÍŠKOVÉ COOKIES
Ingredience
- 200 g BIO lískových oříšků
- 200 g BIO ovesných vloček
- 60 ml javorového sirupu nebo kokosového nektaru
- 60 ml kokosového oleje
- 1/2 čajové lžičky himálajské soli
Instrukce
- Do mixéru vložte mandle, ovesné vločky a sůl. Opravdu nezapomeňte přidat před mixováním sůl. U tohoto receptu je důležité, aby se sůl dokonale promixovala s vločkami a mandlemi. Uvidíte sami, jak moc úžasné těsto díky soli vznikne.
- Mixujte tak dlouho, než se vytvoří dokonale rozmixovaná hladká směs. Těsto vložte do mísy.
- Přidejte javorový sirup a rozehřátý (tekutý) kokosový olej.
- Následně vytvořte těsto – všechny ingredience ručně promíchejte.
- Na závěr vytvarujte kuličky, které vidličkou rozmáčkněte do tvaru sušenek.
- Sušenky můžete i upéct a vytvořit si tak veganskou verzi. Pečte na 180 stupňů po dobu 15 minut na pečícím papíru.
Tyto sušenky se mi líbí.
Mám radost, děkuji.
Na lískové ořechy mám alergii, takže toto ne.
Jen na lískové? Dají se vyměnit 🙂
Lískových oříšků se trochu bojím kvůli alergii 🙄
Tak zkuste právě vyměnit.