plněný croissant
Ingredience
- 1 větší máslový croissant
- 1 plátek šunky
- 1 plátek sýra
- 2 vejce
- hrst bylinek pažitka, koriandr, petrželka – co máte rádi
- sůl
Instrukce
- Croissant jsem rozřízla přibližně do dvou třetin po celý délce nožem a vyložila jsem ho oblíbenou šunkou a sýrem. Rozpálila jsem si malou pánev, do mističky jsem si rozklepla dvě vajíčka, osolila jsem je a promíchala jsem je vidličkou. Směs jsem vlila na pánev, hned jsem stáhla oheň na minimum a plochou vařečkou jsem začala vejce ode dna pánve “škrábat”, dokud nebyla hotová. Vajíčka se ve finále nesmí drobit. Celkově prostě u míchanejch vajec platí, že čím míň je budete trápit na pánvi, tím líp pro ně. Každej na to má ale stejně svoji metodu, takže se jí bude držet. Hotový vajíčka jsem na závěr posypala čersvejma bylinkama a dala je dovnitř croissantu.
- Tak šup do kuchyně!
Kroasány máme rádi, náš dvouletý vnouček jim říká mačkací rohlíky. Suché nebo plněné šunkou a sýrem, jsou výborné 🥐🥐🥐
Ted jsem se fakt zasmala, miloucke 😀
Dobrý nápad. Znám to jen na sladko.
Je to na podobný způsob když hodně lidí nezná palačinky na slano.
Sice jsem dosud jedla jen sladký croissant, buď čistě máslový nebo s nutellou. Ale tento slaný bych si taky dala, na snídani nebo odpolední svačinu, klidně i večeři. 🙂
Spíše jsem se s tím v minulosti setkala v zahraničí, k nám do ČR to přišlo až nedávno 🙂
Nádhera, takto na slano to také musí být dobré, jistě bych si pochutnala.
Lepší jak sladký 🙂
Já si kupuji slaný croissant, protože mám svůj způsob stravování, ale určitě to bude dobrota plněný croissant.
V Lidlu mají vícerznný croissant 🙂