SHORTBREAD

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 180 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 230 g kvalitního másla
  • 80 g cukru muscovado
  • 90 g ovesných vloček nebo ovesné mouky
  • 20 g šípků
  • 1/2 lžičky soli

Instrukce

  • Pomocí robotu nebo ručním mixérem utřete máslo a cukr do světlé a nadýchané pěny.
  • Pokud nemáte k dispozici ovesnou mouku, suché vločky rozmixujte do co nejjemnější konzistence.
  • Šípky očistěte, rozkrojte napůl, zbavte zrníček a ručním mixérem je též rozmixujte.
  • Poté smíchejte ovesnou mouku se solí, přidejte šípek a smíchejte s ušlehaným máslem a cukrem.
  • Hotové těsto vtlačte do dobře vymazané libovolné formy, tak aby jeho výška byla přibližně 2 cm. Pomocí prstů a dlaní směs pevně přitlačte.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 30-35 minut nebo dokud nejsou světle zlatavé a pevné.
  • Po vytažení shortbreadu z trouby jej můžete ozdobně propíchnout vidličkou a po chvíli zchladnutí rozkrájet na obdélníkové tvary.
4 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    zajímavý nápad 🙂

  2. 5 stars
    Zajímavý recept. Je třeba vyzkoušet.

  3. Hmm, tak toto vůbec neznám a asi bych nejprve potřebovala ochutnat. Je pravdou, že i šípek doma mám….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account