SHORTBREAD
Ingredience
- 180 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 230 g kvalitního másla
- 80 g cukru muscovado
- 90 g ovesných vloček nebo ovesné mouky
- 20 g šípků
- 1/2 lžičky soli
Instrukce
- Pomocí robotu nebo ručním mixérem utřete máslo a cukr do světlé a nadýchané pěny.
- Pokud nemáte k dispozici ovesnou mouku, suché vločky rozmixujte do co nejjemnější konzistence.
- Šípky očistěte, rozkrojte napůl, zbavte zrníček a ručním mixérem je též rozmixujte.
- Poté smíchejte ovesnou mouku se solí, přidejte šípek a smíchejte s ušlehaným máslem a cukrem.
- Hotové těsto vtlačte do dobře vymazané libovolné formy, tak aby jeho výška byla přibližně 2 cm. Pomocí prstů a dlaní směs pevně přitlačte.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 30-35 minut nebo dokud nejsou světle zlatavé a pevné.
- Po vytažení shortbreadu z trouby jej můžete ozdobně propíchnout vidličkou a po chvíli zchladnutí rozkrájet na obdélníkové tvary.
zajímavý nápad 🙂
Zajímavý recept. Je třeba vyzkoušet.
Hmm, tak toto vůbec neznám a asi bych nejprve potřebovala ochutnat. Je pravdou, že i šípek doma mám….
Tak je třeba zkoušet, život je o zkouškách 🙂