Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
SHORTBREAD
Vytisknout recept
Kategorie
Cukroví
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
30
minutes
min
Celkový čas
40
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
180
g
celozrnné špaldové mouky hladké
230
g
kvalitního másla
80
g
cukru muscovado
90
g
ovesných vloček nebo ovesné mouky
20
g
šípků
1/2
lžičky soli
Instrukce
Pomocí robotu nebo ručním mixérem utřete máslo a cukr do světlé a nadýchané pěny.
Pokud nemáte k dispozici ovesnou mouku, suché vločky rozmixujte do co nejjemnější konzistence.
Šípky očistěte, rozkrojte napůl, zbavte zrníček a ručním mixérem je též rozmixujte.
Poté smíchejte ovesnou mouku se solí, přidejte šípek a smíchejte s ušlehaným máslem a cukrem.
Hotové těsto vtlačte do dobře vymazané libovolné formy, tak aby jeho výška byla přibližně 2 cm. Pomocí prstů a dlaní směs pevně přitlačte.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 30-35 minut nebo dokud nejsou světle zlatavé a pevné.
Po vytažení shortbreadu z trouby jej můžete ozdobně propíchnout vidličkou a po chvíli zchladnutí rozkrájet na obdélníkové tvary.