Jablečná granola
Ingredience
- 200 g ovesných či jiných vloček
- 100 g slunečnicových semínek
- 50 g sezamových semínek
- 50 g dýňových semínek
- 3 malé panáky 60 ml jablečného sirupu Kitl
- 60 g kokosového oleje
Instrukce
- Nejdříve si rozpalte troubu na cca 150°C (používám horkovzduch). Poté rozpusťte uvedené množství kokosového oleje ve větší misce (máte-li doma teplo, je možné, že i olej máte již rozpuštěný, v tom případě jej prostě jen použijte). Přidejte ovesné vločky, veškerá semínka a také sirup. Celou směs dobře promíchejte. Nemusíte nic propracovávat ani mačkat, jen zkrátka směs pečlivě zamíchejte, aby se vše obalilo v sirupu a oleji.
- Připravte si plech, na který umístěte pečící papír či libovolnou pečící podložku. Na ni rozprostřete připravenou směs. Nejlépe tak, aby byla krásně rovnoměrně po celém plechu. Dejte do vyhřáté trouby na přibližně 30 minut.
- Během pečení směs jednou nebo dvakrát promíchejte, aby se opekla ze všech stran. Hotová bude tehdy, až bude opečená celá do zlatova. Dle schopností vaší trouby to může trvat o něco déle nebo naopak méně, než je čas u té mojí, proto poprvé raději hlídejte.
- Hotovou granolu nechte na plechu úplně vychladnout, poté ji můžete uložit do sklenice s víčkem a průběžně konzumovat.
Granolu mám moc ráda, ale udělat si domácí, to jsem ještě nezkoušela!:)
Dobrota. Samá semínka, to miluji.
Jsem stejny seminkovy gurmán.
Dobrota, taková domácí granola, kdy si tam člověk může dát, na co má chuť a co je doma 🙂
Ano, za mě jen domácí, kupovaná je hlavně nezdravá… Sice taky někdy na cesty a jako rychlovka je kupovaná užitečná…
No tak to se mi hodně líbí, sice nemám doma Kitl jablečný sirup, ale z černého rybízu, což ovšem výsledku nemůže vůbec vadit, to si tedy záhy vyrobím….
Ten sirup je tam schválně, jelikož jablíčka by to moc rozmočily 🙁
jo, tomu rozumím….prostě místo jablek tam je jablečný sirup, no a já si tam dám ten z černého rybízu, granolu budu mít též, jen jí nebudu nazývat jablečnou 🙂