Je to křupavé, voní po jablíčkách a je to tak dobré, že jsem měla co dělat, abych to z toho plechu nezblajzla ještě syrové. 😀
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 1plech
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
200govesnýchči jiných vloček
100gslunečnicových semínek
50gsezamových semínek
50gdýňových semínek
3malé panáky60 ml jablečného sirupu Kitl
60gkokosového oleje
Instrukce
Nejdříve si rozpalte troubu na cca 150°C (používám horkovzduch). Poté rozpusťte uvedené množství kokosového oleje ve větší misce (máte-li doma teplo, je možné, že i olej máte již rozpuštěný, v tom případě jej prostě jen použijte). Přidejte ovesné vločky, veškerá semínka a také sirup. Celou směs dobře promíchejte. Nemusíte nic propracovávat ani mačkat, jen zkrátka směs pečlivě zamíchejte, aby se vše obalilo v sirupu a oleji.
Připravte si plech, na který umístěte pečící papír či libovolnou pečící podložku. Na ni rozprostřete připravenou směs. Nejlépe tak, aby byla krásně rovnoměrně po celém plechu. Dejte do vyhřáté trouby na přibližně 30 minut.
Během pečení směs jednou nebo dvakrát promíchejte, aby se opekla ze všech stran. Hotová bude tehdy, až bude opečená celá do zlatova. Dle schopností vaší trouby to může trvat o něco déle nebo naopak méně, než je čas u té mojí, proto poprvé raději hlídejte.
Hotovou granolu nechte na plechu úplně vychladnout, poté ji můžete uložit do sklenice s víčkem a průběžně konzumovat.