Falešná škvarková pomazánka
Ingredience
- cizrna 1 plechovka
- větší cibule 1 ks
- česnek 2-3 stroužky
- střední nakládané okurky 4 ks
- hořčice 1 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
- panenský olej 50 ml
- nálev z cizrny 50 ml
- jarní cibulka na ozdobu
Instrukce
- V pánvi rozpalte malé množství oleje a začněte na něm smažit cibuli. Až bude zlatavá, přidejte ještě nasekaný česnek. Nebojte se opéct cibuli opravdu opravdu hodně tmavě zlaté barvy, tím si pomazánka získá svou “škvarkovou” chuť.
- Osmahlou cibulku s česnekem dejte do nádoby mixéru, můžete i včetně oleje, ve kterém jste ji smažili, pokud ho není moc. Přidejte cirznu, okurku, hořčici, olej, vodu a sůl. Rozmixujte na pomazánku.
Dobrá večeře
Zajímavý recept. Někdy musím zkusit.
Super, to jsem ráda… Ať se podaří a chutná…
Tenhle recept si musím uložit a vyzkoušet. 🙂
To mám radost…
Super, tento recept se mi moc líbí….brzy vyrobím.
To mě těší, tak ať chutná..
hummus 🙂 a někdy chutná i více než pravá škvarková
já někdy když se mi nechce nic dělat, tak kupuji fakt dobrou škvarkovou a zdravou od společnosti Lunter….