Go Back
+ servings

Falešná škvarková pomazánka

Vytisknout recept
Doporučuju servírovat na čerstvém kváskovém chlebu, protože dohromady – to je ta největší slast!
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • cizrna 1 plechovka
  • větší cibule 1 ks
  • česnek 2-3 stroužky
  • střední nakládané okurky 4 ks
  • hořčice 1 lžíce
  • sůl 1/2 lžičky
  • panenský olej 50 ml
  • nálev z cizrny 50 ml
  • jarní cibulka na ozdobu

Instrukce

  • V pánvi rozpalte malé množství oleje a začněte na něm smažit cibuli. Až bude zlatavá, přidejte ještě nasekaný česnek. Nebojte se opéct cibuli opravdu opravdu hodně tmavě zlaté barvy, tím si pomazánka získá svou “škvarkovou” chuť.
  • Osmahlou cibulku s česnekem dejte do nádoby mixéru, můžete i včetně oleje, ve kterém jste ji smažili, pokud ho není moc. Přidejte cirznu, okurku, hořčici, olej, vodu a sůl. Rozmixujte na pomazánku.