Doporučuju servírovat na čerstvém kváskovém chlebu, protože dohromady – to je ta největší slast!
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 6osob
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
cizrna 1 plechovka
větší cibule 1 ks
česnek 2-3 stroužky
střední nakládané okurky 4 ks
hořčice 1 lžíce
sůl 1/2 lžičky
panenský olej 50 ml
nálev z cizrny 50 ml
jarní cibulka na ozdobu
Instrukce
V pánvi rozpalte malé množství oleje a začněte na něm smažit cibuli. Až bude zlatavá, přidejte ještě nasekaný česnek. Nebojte se opéct cibuli opravdu opravdu hodně tmavě zlaté barvy, tím si pomazánka získá svou “škvarkovou” chuť.
Osmahlou cibulku s česnekem dejte do nádoby mixéru, můžete i včetně oleje, ve kterém jste ji smažili, pokud ho není moc. Přidejte cirznu, okurku, hořčici, olej, vodu a sůl. Rozmixujte na pomazánku.