Špenátová polévka

Vytisknout recept
Velmi snadný, levný a zdravý recept, se kterým si poradí i nezkušený amatér v kuchyni.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Mražený špenát 1 balení
  • Cibule Šalotka 1 ks
  • Jarní cibulka 1 ks
  • Zeleninový vývar 800 ml
  • Sušený česnek nebo čerstvý 2-3 lžičky
  • Majoránka 2 lžičky
  • Voda 200 ml
  • Sójová smetana 80 ml
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Sůl a pepř dle chuti

Instrukce

  • Do hrnce přidejte lžíci olivového oleje a orestujte na něm najemno nakrájenou šalotku a cibulku.
  • Listy špenátu opláchněte a restujte v hrnci přibližně 5 minut.
  • Přilijte zeleninový vývar a nechte 10 minut vařit pod pokličkou.
  • Přidejte sušený česnek, nebo vylisujte pár stroužků čerstvého česneku a rozmixujte tyčovým mixérem.
  • Polévku osolte a opepřte dle chuti, zjemnit můžete sójovou smetanou. Doporučujeme přidat ke zlepšení sázené vejce.
10 Komentářů
  1. 5 stars
    Tuto polévku jsem ještě nedělala, musím to napravit.

  2. Špenát máme hodně rádi, ale je pravda, že polévku jsme z něj nevařili dlouho… Nicméně je moc dobrá!

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Občas udělám, ale ne moc často, chtělo by to asi více 🙂

  4. Author
  5. Párkrát jsem jí dělala a vůbec nebyla špatná….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account