Vytisknout recept
Velmi snadný, levný a zdravý recept, se kterým si poradí i nezkušený amatér v kuchyni.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes min
Čas vaření 25 minutes min
Celkový čas 40 minutes min
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová
- Mražený špenát 1 balení
- Cibule Šalotka 1 ks
- Jarní cibulka 1 ks
- Zeleninový vývar 800 ml
- Sušený česnek nebo čerstvý 2-3 lžičky
- Majoránka 2 lžičky
- Voda 200 ml
- Sójová smetana 80 ml
- Olivový olej 1 lžíce
- Sůl a pepř dle chuti
Do hrnce přidejte lžíci olivového oleje a orestujte na něm najemno nakrájenou šalotku a cibulku.
Listy špenátu opláchněte a restujte v hrnci přibližně 5 minut.
Přilijte zeleninový vývar a nechte 10 minut vařit pod pokličkou.
Přidejte sušený česnek, nebo vylisujte pár stroužků čerstvého česneku a rozmixujte tyčovým mixérem.
Polévku osolte a opepřte dle chuti, zjemnit můžete sójovou smetanou. Doporučujeme přidat ke zlepšení sázené vejce.