PANELLETS

Vytisknout recept
katalánské cukroví – můžou mít spoustu tvarů a barev, ty nejběžnější ale mají formu kuličky velký asi jako menší vlašský ořech.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g mletých mandlí
  • 350 g cukru
  • piniové oříšky
  • strouhaný kokos
  • čokoláda na vaření
  • lískové oříšky

Instrukce

  • V hrnci v 150 ml vody rozpusťte 350 g cukru, abyste vytvořili sirup. Rozpouštějte na pomalém plameni. Po úplném rozpuštění cukru přidejte mleté mandle a za stálého míchání vařte na středním plameni. Vařte, dokud se těsto nebude odlepovat od stěn hrnce. Těsto nechte vychladnout a přidejte bílek z vajíčka. Žloutek si odložte stranou. Těsto rozdělte na 3 části.
  • Piniové oříšky namočte do vaječného žloutku, který jste si odložili. Z prvního těsta udělejte kuličky a obalte je v piniových oříšcích. Z druhého těsta vyformujte špičky a posypte je nastrouhaným kokosem. Obě varianty dejte na plech a pečte asi 5 minut při teplotě 200 °C dozlatova.
  • Z třetího těsta vyformujte kuličky, do kterých schováte lískový oříšek. Kuličky polijte rozpuštěnou čokoládou a nechte na papíře na pečení vychladnout.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Krásné cukroví.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Hezké, ale nic pro mne (raději)

  3. No to bude další sladká bomba…..

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account