Ředkvičková pomazánka
Ingredience
- 1 svazek ředkviček
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 hrst čerstvého kopru
- citronová šťáva podle chuti
- sůl a pepř
Instrukce
- Ředkvičky nahrubo nastrouhejte, osolte a nechte 5 minut odležet v misce.
- Mezitím najemno nasekejte kopr.
- Slejte z ředkviček všechnu vodu, přimíchejte nízkotučný tvaroh a nasekaný kopr.
- Promíchejte, osolte, opepřete, ochuťte citronovou šťávou dle vlastní chuti.
- Nechte v lednici odpočinout alespoň 20 minut, ideálně do 2. dne.
- Chuť i vůně kopru se rozleží a pomazánka bude intenzivnější.
- Natírejte v tenké vrstvě na jakékoliv slané pečivo Prodietix.
- Recept je vhodný pro 1. fázi, 2. fázi, 3. fázi.
- POZOR! Tvaroh je povoleno konzumovat až ve 3. fázi, pro výrobu pomazánky ho však výjimečně využijete i ostatních fázích.
Dobrá
Zase nějaký nový a rychlý recept.
Hned bych si dala, ale ředkvičky jsem zatím neviděla. (nejezdím moc nakupovat) 🙂
podobnou jsem tu také vkládala…klidně jde i smetanový sýr 🙂
tot je vyborna pomazanka
Ano, tuto pomazánku doma také čas od času dělám. Je to hned hotové a člověk si pochutná.