Go Back
+ servings

Ředkvičková pomazánka

Vytisknout recept
Pomazánka, která svou svěží a lehkou chutí připomíná jaro. Stačí jen pár ingrediencí a obyčejná svačina se stane potěšením a osvěžením. Nejlépe pomazánka chutná s proteinovým slaným pečivem. Ozdobte si jídlo čerstvými bylinkami, jezte i očima.
Kategorie Chuťovka, Keto/Paleo, Předkrm
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila Prodietix s.r.o.

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 100 g nízkotučného tvarohu
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • citronová šťáva podle chuti
  • sůl a pepř

Instrukce

  • Ředkvičky nahrubo nastrouhejte, osolte a nechte 5 minut odležet v misce.
  • Mezitím najemno nasekejte kopr.
  • Slejte z ředkviček všechnu vodu, přimíchejte nízkotučný tvaroh a nasekaný kopr.
  • Promíchejte, osolte, opepřete, ochuťte citronovou šťávou dle vlastní chuti.
  • Nechte v lednici odpočinout alespoň 20 minut, ideálně do 2. dne.
  • Chuť i vůně kopru se rozleží a pomazánka bude intenzivnější.
  • Natírejte v tenké vrstvě na jakékoliv slané pečivo Prodietix.
  • Recept je vhodný pro 1. fázi, 2. fázi, 3. fázi.
  • POZOR! Tvaroh je povoleno konzumovat až ve 3. fázi, pro výrobu pomazánky ho však výjimečně využijete i ostatních fázích.