Pomazánka, která svou svěží a lehkou chutí připomíná jaro. Stačí jen pár ingrediencí a obyčejná svačina se stane potěšením a osvěžením. Nejlépe pomazánka chutná s proteinovým slaným pečivem. Ozdobte si jídlo čerstvými bylinkami, jezte i očima.
Kategorie Chuťovka, Keto/Paleo, Předkrm
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 1osoba
Uvařila Prodietix s.r.o.
Ingredience
1svazek ředkviček
100gnízkotučného tvarohu
1hrst čerstvého kopru
citronová šťávapodle chuti
sůl a pepř
Instrukce
Ředkvičky nahrubo nastrouhejte, osolte a nechte 5 minut odležet v misce.
Mezitím najemno nasekejte kopr.
Slejte z ředkviček všechnu vodu, přimíchejte nízkotučný tvaroh a nasekaný kopr.
Promíchejte, osolte, opepřete, ochuťte citronovou šťávou dle vlastní chuti.
Nechte v lednici odpočinout alespoň 20 minut, ideálně do 2. dne.
Chuť i vůně kopru se rozleží a pomazánka bude intenzivnější.
Natírejte v tenké vrstvě na jakékoliv slané pečivo Prodietix.
Recept je vhodný pro 1. fázi, 2. fázi, 3. fázi.
POZOR! Tvaroh je povoleno konzumovat až ve 3. fázi, pro výrobu pomazánky ho však výjimečně využijete i ostatních fázích.