Řecké tzatziki
Ingredience
- 1 salátová okurka
- 200 ml řeckého jogurtu
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- citronová šťáva z ½ citronu
- SŮL pepř
- snítka čerstvého kopru
Instrukce
- Okurku oloupeme a rozpůlíme, semínka uprostřed po celé délce okurky vyřízneme.
- Pokud máme čas, okurku osolíme a necháme vypotit. Okurka pustí šťávu a tzatziki bude mít lepší konzistenci, bude držet pohromadě.
- Okurku nastrouháme nahrubo, dáme do cedníku, a vymačkáme šťávu.
- Snítku kopru „očešeme“, vrcholek kopru můžeme dát stranou na ozdobu.
- K nastrouhané okurce přidáme jogurt, nahrubo rozdrcený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, kopr.
- Rozmícháme, vložíme do misky, přizdobíme koprem a dáme do lednice vychladit. Zhruba po hodině vyndáme a podáváme.
Mňam
Moje letní oblíbená mlska… díky za připomenutí
My používáme v létě ke grilování 🙂
V létě si dávám ráda.
Hlavně domácí:)