STROUHANÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ
Ingredience
TĚSTO:
- 200 g hladké špaldové mouky Pernerka
- 1 čokoládový puding klidně i proteinový, ale dopručujeme prémiový puding horká čokoláda
- 2 PL holandského kakaa
- 1/2 balíčku kypřícího prášku s vinným kamenem
- 50 g libovolného sladidla my jsme použili xylitol
- 125 g změklého másla
- 1 ks žloutku
- 1 odměrka čokoládového/vanilkového proteinu můžeme vynechat
- 4 PL vody
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
- 250 g jemného odtučněného tvarohu
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 1 ks žloutek
- 2 bílky
- špetka soli
- 1 balíček třtinového vanilkového cukru
- 40 g libovolného sladidla my sme použili xylitol
- 1 odměrka vanilkového proteinu můžeme vynechat
Instrukce
- Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a dáme alespoň na hodinu odležet do lednice.
- Mezitím ve si ve větší míse připravíme tvarohovou náplň. Do mísy dáme tvaroh, žloutek, sladidlo, protein a promícháme. Potom si vyšleháme bílky se špetkou soli a opatrně vmícháme do tvarohu.
- Vyndáme odpočaté těsto z ledničky a rozdělíme ho na dvě části. Menší pekáč si vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- První polovinu těsta si nastrouháme na dno formy, potom dáme tvarohovu náplň a navrch nastrouháme druhou část těsta. Pečeme při teplotě 180 °C cca 50 minut.
Vypadá dobře
Mňam, ten vypadá krásně a určitě bude i chutný, možná jednou vyzkouším. Každopádně bohužel teď jsou ingredience tak drahé, že příliš nepeču.
Párkrát do roka koláč dělám, máme ho doma všichni rádi.
Taky jsem ho dříve dělala, dnes už ne, tvarohy jsou příliš drahé…Ale vím, že to byla dobrota 🙂
Koláč krásně vypadá a jistě bude moc dobrý.