Pirohy plněné bryndzou s cibulkou a slaninou
Ingredience
- 400 - 500 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 200 ml vody
na náplň:
- 2 brambory uvařit si den dopředu
- 1 kelímek bryndzy
Instrukce
- Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte najemno.
- Na náplň smíchejte brambory s brynzou v misce.
- Z mouky, vejce, soli a vody vytvořte hladké těsto.
- Těsto rozválejte na 3 mm tenký plát.
- Pomocí tvořítka uděláme pirohy, naplníme je bryndzou.
- A uzavřeme, taktéž pomocí tvořítka,
- Pirohy vložte do osolené vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch, asi 5 minut.
- Na lžíci másla nebo sádla orestujte kousek slaniny a přidejte cibulku.
- Jídlo je hutné.
Super
děkuji
Pirohy jsem si dávala, když jsem byla na týdenním pobytě v Polsku a jsou opravdu skvělé.
tak tak, je to dobrota. Jednou za čas, protože to těsto není zrovna zdravá výživa, ale jednou za rok, proč ne?
Vypadá to pěkně. Pirohy jsem také nikdy nedělala. Dala bych si je raději na sladko.
Taky se dá., my jsme je s babi dělaly o ořechy, mákem nebo tvarohem, a chutnaly vždy všechny…
Vypadá dobře, ale vyhýbám se bílé mouce.
to já taky m raději mám špaldovou, ale jednou za čas se nedá nic dělat 🙂
Děkuji, byly dobré, byly syté. Jinak my jsme je s mou první tcbýní dělaly doma hodně často. Vždy nějaké na slano a jiné na sladko, všichni je vždy milovali…Děti i dospělí. A to jsem neměli to tvořítko, ale hezky skleničkou kolečka, naplnit, ucpat dokola a pak vidličkou pomačkat…
Tak pirohy jsem doma nikdy nedělala, moc se ti povedly, jídlo vypadá velmi lákavě.