Valašská kyselica
Ingredience
- 1 porce Prodietix - Žampionová polévka
- 50 g kysaného zelí bez přidaného cukru – zkontrolujte na etiketě
- 50 g čerstvých hub hlívy ústřičné nebo žampionů
- 1 lžíce kvalitního oleje
- 5 lžic vody
- kmín
- sůl
- pepř
Instrukce
- Na rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem nalijte pár kapek oleje a 5 lžic vody.
- Přidejte pokrájené houby a restujte, dokud houby nezměknou.
- Pokud se všechna voda odpaří, přidejte další, aby se směs nepřipalovala.
- Po změknutí hub vložte do pánve kysané zelí a společně s houbovou směsí nechte prohřát.
- Dochuťte kmínem, solí a pepřem a smíchejte Prodietix žampionovou polévkou, připravenou podle návodu na etiketě.
- Ozdobte dle chuti.
Super
I u nás doma milujeme zelnou polévku… v zimě ji často dělám… 🙂
Zelí je výborná záležitost, zdravá 🙂
Klasickou kyselicu neboli zelňačku máme doma moc rádi, obzvlášť v zimě, člověka krásně prohřeje.