Valašská kyselica

Vytisknout recept
Dříve to bylo prosté jídlo Valachů. Dnes je z ní národní gastronomický poklad. V pravé valašské kyselici by neměly chybět brambory. Ty však obsahují škroby a sacharidy, které se nám nehodí do 1. fáze diety, proto je v našem receptu vynecháme. Polévka to je vydatná a plná vitamínů. Zahřeje, dodá tolik potřebný vitamín C a hlavně zasytí. Dejte si ji k obědu, k večeři nebo i k snídani.
Kategorie Hlavní jídlo, Keto/Paleo, Polévka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila Prodietix s.r.o.

Ingredience

  • 1 porce Prodietix - Žampionová polévka
  • 50 g kysaného zelí bez přidaného cukru – zkontrolujte na etiketě
  • 50 g čerstvých hub hlívy ústřičné nebo žampionů
  • 1 lžíce kvalitního oleje
  • 5 lžic vody
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Na rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem nalijte pár kapek oleje a 5 lžic vody.
  • Přidejte pokrájené houby a restujte, dokud houby nezměknou.
  • Pokud se všechna voda odpaří, přidejte další, aby se směs nepřipalovala.
  • Po změknutí hub vložte do pánve kysané zelí a společně s houbovou směsí nechte prohřát.
  • Dochuťte kmínem, solí a pepřem a smíchejte Prodietix žampionovou polévkou, připravenou podle návodu na etiketě.
  • Ozdobte dle chuti.
4 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    I u nás doma milujeme zelnou polévku… v zimě ji často dělám… 🙂

  2. NelaVávrová 2 roky ago

    Zelí je výborná záležitost, zdravá 🙂

  3. Klasickou kyselicu neboli zelňačku máme doma moc rádi, obzvlášť v zimě, člověka krásně prohřeje.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account