Dříve to bylo prosté jídlo Valachů. Dnes je z ní národní gastronomický poklad. V pravé valašské kyselici by neměly chybět brambory. Ty však obsahují škroby a sacharidy, které se nám nehodí do 1. fáze diety, proto je v našem receptu vynecháme. Polévka to je vydatná a plná vitamínů. Zahřeje, dodá tolik potřebný vitamín C a hlavně zasytí. Dejte si ji k obědu, k večeři nebo i k snídani.
Kategorie Hlavní jídlo, Keto/Paleo, Polévka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 35 minutesmin
Celkový čas 45 minutesmin
Porce 1osoba
Uvařila Prodietix s.r.o.
Ingredience
1porce Prodietix - Žampionová polévka
50gkysaného zelíbez přidaného cukru – zkontrolujte na etiketě
50gčerstvých hubhlívy ústřičné nebo žampionů
1lžíce kvalitního oleje
5lžic vody
kmín
sůl
pepř
Instrukce
Na rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem nalijte pár kapek oleje a 5 lžic vody.
Přidejte pokrájené houby a restujte, dokud houby nezměknou.
Pokud se všechna voda odpaří, přidejte další, aby se směs nepřipalovala.
Po změknutí hub vložte do pánve kysané zelí a společně s houbovou směsí nechte prohřát.
Dochuťte kmínem, solí a pepřem a smíchejte Prodietix žampionovou polévkou, připravenou podle návodu na etiketě.