ovocný velikonoční chlebíček
Ingredience
- Těsto
- 6 ks bílků 200 g
- 80 g přírodního sladidla bez kalorií krystal
- 70 g celozrnné špaldové nebo pšeničné mouky
- 70 g hrubé bílé pšeničné mouky
- 30 ml řepkového oleje
- 1 lžička skořice 3 g
- 30 g rozinek bez cukru
- 60 g sušených meruněk bez cukru
- 60 g ořechů
- 50 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
- kůra z 1 pomeranče
- trošku citrónové kůry
- Na dokončení
- troška rumu 1 ml
- práškové sladidlo bez kalorií
Instrukce
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- Nasekej na menší kousky meruňky, ořechy a čokoládu.
- Z bílků vyšlehej tuhý sníh, v průběhu přisypávej sladidlo bez kalorií. Návod, jak správně vyšlehat sníh bez cukru.
- Ke sněhu prosej oba druhy mouky.
- Přidej olej, lžičku skořice, rozinky, meruňky, ořechy a čokoládu, nastrouhanou pomerančovou a citrónovou kůru a zlehka promíchej.
- Těsto nalij do formy na biskupský chlebíček o rozměru 10 × 20 × 6 cm vystlaný pečícím papírem.
- Peč 30 – 40 minut na 180 °C. Zkontroluj zapíchnutím špejle doprostřed chlebíčku, pokud je po vytažení suchá, je hotový.
- Ještě teplý chlebíček potři troškou rumu pomocí silikonové mašlovačky a posypej práškovým sladidlem bez kalorií.
Toť vyzerá veľmi lákavo
Velká dobrota. To určitě udělám.
Nádhera, na tom bych si pochutnala.
Krásný zákusek…. ufff… když mě by to lákalo, ale musím se hlídat…. i s tím umělým cukrem 🙂