jahodové donuty
Ingredience
- Těsto
- 60 g jahod příp. malin nebo borůvek
- 2 vejce M 100 g
- 1 lžíce nízkotučného mléka 10 ml
- 40 g ovesné mouky ideálně jahodové
- 20 g proteinového prášku ideálně jahodového příp. vanilkového nebo bez příchuti (jak nahradit v poznámce)
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva 5 g
- Poleva
- 60 g jahod příp. malin nebo borůvek
- 60 g odtučněného tvarohu
- sladidlo bez kalorií
- Ostatní
- 20 g strouhaného kokosu nebo ořechů
- řepkový olej ve spreji na vystříkání formy 1 ml
Instrukce
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- Umyté jahody rozmixuj v mixéru se sekáčkem. Mouku, protein a kypřící prášek prosej přes jemné sítko.
- Zvlášť smíchej suché a zvlášť mokré ingredience na těsto a pak vše dohromady.
- Těsto nalij do ideálně silikonové formy na donuty. Pro jistotu ji vystříkej troškou řepkového oleje ve spreji, ať pak donuty jednoduše vyklopíš.
- Peč 20 minut na 180 °C.
- Mezitím připrav polevu smícháním všech ingrediencí v menší hlubší misce. Polevu ochutnej a doslaď podle chuti sladidlem bez kalorií. Do další hlubší misky nasyp strouhaný kokos.
- Hotové donuty nechej vychladnout a pak je namáčej do polevy a do kokosu. Nechej dobře ztuhnout, ideálně je náskladej do nějaké větší misky vedle sebe a dej je do lednice.
ja nejradeji Oh Deer Bakery 😀
Vypadají moc hezky. Já mám ráda všechny donuty.
ja nejradeji Oh Deer Bakery 😀
vypadají hezky… například v obchodě mě donuty vůbec nikdy nezaujaly, abych si je koupila 🙂
Lidl ma taky luxusni 🙂
Opět zajímavá alternativa klasických donutů, ochutnala bych.
díky