špaldová bageta
Ingredience
- 150 g brambory vařené
- 250 g pšeničná chlebová mouka
- 250 g špaldová mouka
- 2 lžíce sůl
- 20 g droždí
- 1 lžíce olivový olej
- 1 ks vejce
- 1 lžíce sezamová semínka
Instrukce
- Vychladlé oloupané brambory najemno nastrouhejte do mísy. Přidejte obě mouky a sůl. V hrnku promíchejte rozdrobené droždí s 200 ml vlažné vody a s olejem a vlijte k mouce. Vypracujte měkké nelepivé těsto.
- 2
- Těsto nechte v míse vytřené olejem kynout asi 1 hodinu při pokojové teplotě. Poté je vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na tři části. Z každé vyválejte obdélník a ten opět zarolujte do válečku. Bagety ještě od středu ke koncům vyválejte a uložte na plech vyložený pečicím papírem.
- 3
- Každou bagetu nůžkami střídavě zleva a zprava šikmo nastřihněte asi po 8 cm. Nedostřihujte až do konce a jednotlivé kousky opět střídavě překlopte na protější stranu. Bagety nechte pod utěrkou ještě půl hodiny kynout. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte černým sezamem. Pečte je v troubě rozpálené na teplotu 220 °C 15 minut.
Vypadá krásně a je jistě moc dobrá.
Tak to by mi jistě chutnalo, pečivo miluji.
Vypadá vypečená :-). když chceme domácí pečivo, peču jedině ze špaldové mouky… máme to tak rádi 🙂