Dušená kedlubna s mrkví a vepřovým masem
Ingredience
- 1 větší kedlubna
- 350 g mrkve
- 1 ks vepřové maso ve vl. šťávě
- 5 dkg másla
- 1 lžíce hladké špaldové mouky
- sůl pepř, muškátový oříšek
- brambory či chléb jako příloha
Instrukce
- Kedlubnu a mrkev očistíme a nakrájíme na stejně velké kostičky.
- Dáme do kastrolu, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina potopená, osolíme a dáme vařit.
- Na pánvi uděláme světlou jíšku z trošky másla a lžíce hladké špaldové mouky.
- Když je zelenina vařená tak akorát, přidáme k ní světlou jíšku a spolu chvíli provaříme.
- Následně si nakrájíme maso z konzervy a přidáme k zelenině. Je možné využít i zbylé maso, pokud doma je a nebo možné jídlo udělat jako bezmasé. Místo masa je možné přidat třeba konzervovaný hrášek.
- Dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
- Jako příloha jsou vhodné brambory, ale dobré je i s čerstvým chlebem.
Tak ať chutná 🙂
děkuji
dnes delame na obed
Jídlo vypadá pěkně, určitě někdy zkusím.
já taky 🙂
Vypadá to velmi jedle, přitom jednoduchý pokrm…paráda 🙂
Děkuji, opravdu jsme si pochutnali, ten muškátový oříšek tomu dá velmi příjemnou, trošku netradiční chuť.