PizzaBolognese

Vytisknout recept
Nechybí na ní mleté hovězí maso, pořádná dávka rajčat ani voňavá bazalka.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Těsto
  • 1 ks droždí
  • 1 špetka cukr krupice
  • 1 špetka sůl
  • 550 g hladká mouka
  • 2 lžíce olivový olej
  • Omáčka
  • 30 ml olej
  • 1 ks červená cibule
  • 200 g hovězí maso mleté
  • 250 g rajčata oloupaná
  • 10 ks rajčata cherry
  • 1 hrst bazalka čerstvá
  • 1 lžička bazalka sušená
  • 1 hrst piniové oříšky
  • 100 ml zakysaná smetana
  • sůl
  • pepř mletý

Instrukce

  • Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta přilévejte postupně vlažnou vodu a snažte se hmotu spojit do soudržné konzistence.
  • Poté těsto dejte na pomoučněný vál a hněťte, dokud nebude pružné, vytvořte bochánek a nechte ho trochu zaprášený moukou a přikrytý utěrkou kynout zhruba dvě hodiny. Poté z těsta vyválejte placku.
  • Na pánvi osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a zhruba po 3 minutách přidejte mleté maso. Orestujete ho a přidejte loupaná rajčata. Vařte zhruba 15 minut. Přidejte sušenou bazalku a celou směsí potřete těsto na pizzu společně s nakrájenými cherry rajčátky. 4. Pečte na 220 °C po dobu 15–20 minut. Když je pizza upečená, posypte ji čerstvou bazalkou, piniovými oříšky a servírujte se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Tip: Pizzu můžete posypat i čerstvou mátou nebo rozmarýnem.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Vypadá pěkně, dala bych si.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Pizzu nevyhledáváme, ale určitě to bude dobrota 🙂

  3. No vida, pizzu jsem už dost dlouho doma nedělala, díky za inspiraci.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account