PizzaBolognese
Ingredience
- Těsto
- 1 ks droždí
- 1 špetka cukr krupice
- 1 špetka sůl
- 550 g hladká mouka
- 2 lžíce olivový olej
- Omáčka
- 30 ml olej
- 1 ks červená cibule
- 200 g hovězí maso mleté
- 250 g rajčata oloupaná
- 10 ks rajčata cherry
- 1 hrst bazalka čerstvá
- 1 lžička bazalka sušená
- 1 hrst piniové oříšky
- 100 ml zakysaná smetana
- sůl
- pepř mletý
Instrukce
- Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta přilévejte postupně vlažnou vodu a snažte se hmotu spojit do soudržné konzistence.
- Poté těsto dejte na pomoučněný vál a hněťte, dokud nebude pružné, vytvořte bochánek a nechte ho trochu zaprášený moukou a přikrytý utěrkou kynout zhruba dvě hodiny. Poté z těsta vyválejte placku.
- Na pánvi osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a zhruba po 3 minutách přidejte mleté maso. Orestujete ho a přidejte loupaná rajčata. Vařte zhruba 15 minut. Přidejte sušenou bazalku a celou směsí potřete těsto na pizzu společně s nakrájenými cherry rajčátky. 4. Pečte na 220 °C po dobu 15–20 minut. Když je pizza upečená, posypte ji čerstvou bazalkou, piniovými oříšky a servírujte se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Tip: Pizzu můžete posypat i čerstvou mátou nebo rozmarýnem.
Vypadá pěkně, dala bych si.
Pizzu nevyhledáváme, ale určitě to bude dobrota 🙂
No vida, pizzu jsem už dost dlouho doma nedělala, díky za inspiraci.