Nechybí na ní mleté hovězí maso, pořádná dávka rajčat ani voňavá bazalka.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 1osoba
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
Těsto
1ks droždí
1špetka cukr krupice
1špetka sůl
550ghladká mouka
2lžíce olivový olej
Omáčka
30mlolej
1ks červená cibule
200ghovězí maso mleté
250grajčata oloupaná
10ks rajčata cherry
1hrst bazalka čerstvá
1lžička bazalka sušená
1hrst piniové oříšky
100mlzakysaná smetana
sůl
pepř mletý
Instrukce
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta přilévejte postupně vlažnou vodu a snažte se hmotu spojit do soudržné konzistence.
Poté těsto dejte na pomoučněný vál a hněťte, dokud nebude pružné, vytvořte bochánek a nechte ho trochu zaprášený moukou a přikrytý utěrkou kynout zhruba dvě hodiny. Poté z těsta vyválejte placku.
Na pánvi osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a zhruba po 3 minutách přidejte mleté maso. Orestujete ho a přidejte loupaná rajčata. Vařte zhruba 15 minut. Přidejte sušenou bazalku a celou směsí potřete těsto na pizzu společně s nakrájenými cherry rajčátky. 4. Pečte na 220 °C po dobu 15–20 minut. Když je pizza upečená, posypte ji čerstvou bazalkou, piniovými oříšky a servírujte se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Tip: Pizzu můžete posypat i čerstvou mátou nebo rozmarýnem.