čokoládové cupcakes z mrkve
Ingredience
- 100 g ovesné mouky čokoládové
- 50 g proteinového prášku čokoládového
- špetka soli
- 80 g mrkve
- 80 g banánu
- 100 g jablečného pyré bez cukru
- 1 vejce M 50 g
- 50 ml vody
- Krém na cupcaky
- 270 ml nízkotučného mléka 0,5 %
- 1 ks pudingový prášek vanilkový bez cukru 40 g
- 200 g odtučněného tvarohu
- 50 g přírodní sladidlo bez kalorií práškové
- Na ozdobu
- borůvky příp. maliny, jahody, granátové jablko nebo jiné ovoce
- hobliny z mrkve
- hobliny z vysokoprocentní čokolády bez cukru
Instrukce
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- Smíchej ovesnou mouku, protein a špetku soli.
- Mrkev oškrábej a rozmixuj najemno v mixéru se sekáčkem.
- Přidej banán, jablečné pyré a vejce a vymixuj v hladkou hmotu.
- Hmotu vmíchej k sypké směsi, přidej vodu a dobře smíchej.
- Do formiček na muffiny dej po 2 lžících vzniklého těsta a peč 20 minut na 180 °C.
- Mezitím připrav hustý puding – zahřej 2/3 mléka do bodu varu a ve zbytku rozmíchej puding. Jakmile začne mléko vřít, přimíchej zbylé mléko s pudingovým práškem a stále míchej, dokud puding nezhoustne.
- Do krému vmíchej tvaroh a sladidlo, dobře promíchej, ochutnej a případně přislaď dle vlastní chuti.
- Krém přikryj potravinářskou fólií a dej vychladit do lednice.
- Vychladlé cupcakes nastříkej krémem pomocí cukrářského sáčku a velké řezané špičky a dozdob borůvkou, hoblinkami mrkve a čokolády.
Dezert vypadá lákavě, tak ho musím vyzkoušet.
zajímavý dezert, vypadá hezky a jistě bude dobrý 🙂
dezert vypadá náramně a věřím, že i tak bude chutnat