Tagliatelle s italskou omáčkou
Ingredience
- 2 porce těstovin tagliatelle
- sůl
Omáčka:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,5 plechovky krájených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku z tuby
- 1 lžíce paprikové pasty z tuby
- 1 lžička bílého vinného octu
- 1 lžička cukru podle potřeby
- sůl
- chilli podle chuti
Instrukce
- V hluboké pánvi na lžíci olivového oleje necháme změknout najemno nasekanou cibuli a česnek. Přilijeme polovinu plechovky sekaných rajčat, přidáme protlak a paprikovou pastu.
- Přidáme ocet a cukr podle chuti a kyselosti rajčat. Na sníženém stupni tepla vaříme, dokud se neodpaří tekutina a omáčka nezhoustne podle naší představy.
- Zatím uvaříme těstoviny v dostatečném množstí osolené vody tak, jak jsme zvyklí vařit čerstvé, sušené nebo koupené těstoviny. Koupené připravíme podle návodu na obalu.
- Hotovou omáčku můžeme propasírovat přes cedník, ale komu nevadí kousky, pouze dochutí solí nebo cukrem. Lze přidat i kousky nasucho opražené sušené pancetty. Při servírování můžeme na talíř přidat i olivy nakrájené na kolečka.
Italská kuchyně to je prostě pecka. A když je k tomu ještě nějaký dobrý alkohol, tak je to o to lepší. A nemusí to být nutně víno nebo prosecco, i když třeba na Sicílii si to prosecco nebo Aperol prostě chcete dát. Ale třeba i dobrý drink jako gin s tonicem nebo něco takového. 🙂 Takže díky za tip. 🙂
Dobré a jednoduché jídlo.
Těstoviny máme doma rádi a poměrně často dělávám, chutnalo by mi jistě i toto jídlo, jen bych ho nezařadila do asijské kuchyně.
hmmm, jistě dobrota…ale zase je tam moje neoblíbená cibule .-)