Go Back
+ servings

Tagliatelle s italskou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 porce těstovin tagliatelle
  • sůl

Omáčka:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 plechovky krájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku z tuby
  • 1 lžíce paprikové pasty z tuby
  • 1 lžička bílého vinného octu
  • 1 lžička cukru podle potřeby
  • sůl
  • chilli podle chuti

Instrukce

  • V hluboké pánvi na lžíci olivového oleje necháme změknout najemno nasekanou cibuli a česnek. Přilijeme polovinu plechovky sekaných rajčat, přidáme protlak a paprikovou pastu.
  • Přidáme ocet a cukr podle chuti a kyselosti rajčat. Na sníženém stupni tepla vaříme, dokud se neodpaří tekutina a omáčka nezhoustne podle naší představy.
  • Zatím uvaříme těstoviny v dostatečném množstí osolené vody tak, jak jsme zvyklí vařit čerstvé, sušené nebo koupené těstoviny. Koupené připravíme podle návodu na obalu.
  • Hotovou omáčku můžeme propasírovat přes cedník, ale komu nevadí kousky, pouze dochutí solí nebo cukrem. Lze přidat i kousky nasucho opražené sušené pancetty. Při servírování můžeme na talíř přidat i olivy nakrájené na kolečka.