Salsa z pečených rajčat
Ingredience
- 1 kg
- rajčat
- 4 lžíce
- olivového oleje
- 4 stroužky
- česneku
- 1
- šalotka
- 2 hrsti
- čerstvých bylinek petržel, oregano, bazalka
- sůl cukr, pepř
Instrukce
- 1
- Rajčata očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Dáme je do pekáče, zastříkneme trochou olivového oleje a přidáme k nim i celé stroužky česneku.
- 2
- Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 30 až 40 minut. Po upečení rajčata propasírujeme přes hrubé sítko. Přidáme k nim vyloupaný česnek a rozmixujeme na salsu.
- 3
- Přidáme nasekané bylinky a šalotku. Dochutíme solí, pepřem a podle potřeby i trochou cukru.
V létě ráda vyzkouším.
Jo, až zase budou krásná červená rajčata, zrající na sluníčku, tak proč ne….dala bych si s chutí na špagety.
ochutnala bych 🙂