Go Back
+ servings

Salsa z pečených rajčat

Vytisknout recept
Salsa se výborně hodí i ke grilované zelenině.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg
  • rajčat
  • 4 lžíce
  • olivového oleje
  • 4 stroužky
  • česneku
  • 1
  • šalotka
  • 2 hrsti
  • čerstvých bylinek petržel, oregano, bazalka
  • sůl cukr, pepř

Instrukce

  • 1
  • Rajčata očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Dáme je do pekáče, zastříkneme trochou olivového oleje a přidáme k nim i celé stroužky česneku.
  • 2
  • Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 30 až 40 minut. Po upečení rajčata propasírujeme přes hrubé sítko. Přidáme k nim vyloupaný česnek a rozmixujeme na salsu.
  • 3
  • Přidáme nasekané bylinky a šalotku. Dochutíme solí, pepřem a podle potřeby i trochou cukru.