Těstovinový salát s kuřecími prsy a česnekovým dipem
Ingredience
- 320 g kuřecích prsou
- koření na gyros
- koření garam masala
- grilovací koření
- 100 g konjakových nudlí
- 150 g ledového salátu
- 100 g salátové okurky
- 100 g zelené papriky
- 75 g nízkotučného bílého jogurtu půl kelímku
- 2 stroužky česneku
Instrukce
- Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky, okořeníme, zprudka opečeme na pánvi a necháme vychladnout.
- Salát, papriku a okurku umyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do salátové mísy.
- Jak připravit konjakové těstoviny: vyrábějí se ve formě špaget, nudlí, penne i rýže. Nudle najdeme nejčastěji pod japonským názvem shirataki či konnyaku, čínské výrobky mohou nést označení moyu nebo juruo. Konjakové těstoviny se vždy dodávají v konzervačním nálevu. Ten slijte a těstoviny před další úpravou důkladně promyjte pod tekoucí vodou. Většina dodávaných konjakových těstovin je předvařená, stačí je tedy po promytí nechat minutu prohřát ve vroucí vodě. Pokud jsou tuhé, můžete je až 10 minut vařit, aniž ztratí svoji konzistenci. Vždy se přednostně řiďte návodem na obalu výrobku.
- Připravené nudle promícháme se zeleninou.
- V jiné misce si připravíme jednoduchý dresink – do jogurtu prolisujeme česnek, promícháme a necháme 5 minut odležet.
- Na talíř naservírujeme salát, na něj kuřecí maso a přelijeme dresinkem.
- Dobrou chuť!
Salát vypadá pěkně a bude jistě chutnat.
tohle můžu a mám ráda 🙂
Zajisté by mi chutnalo…