Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory

Vytisknout recept
Jemná a šťavnatá vepřová líčka jsou hotovou pochoutkou, kterou ocení i náročnější gurmáni. Přelijte je lahodnou omáčkou ze cideru, přidejte šťouchané brambory a můžete si být jistí, že vás čeká dokonalý chuťový zážitek.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 4 lžíce hladká mouka
  • sůl
  • pepř mletý
  • 800 g vepřové maso líčka
  • 50 g máslo
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkev
  • 2 ks řapíkatý celer
  • 2 lžíce jablečný ocet
  • 1 snítka šalvěj
  • 1 kg brambory
  • 100 g máslo
  • 3 ks jarní cibulka
  • sůl
  • pepř mletý
  • 500 ml cider

Instrukce

  • Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem. Omytá a osušená líčka očistěte a obalte v mouce.
  • V kastrolu rozpalte máslo a líčka na něm opečte ze všech stran dohněda. Maso přendejte na talíř a do kastrolu vsypte najemno nakrájenou cibuli, mrkev i celer. Restujte asi 4 minuty.
  • Lehce osolte a přilijte ocet i cider. Přiveďte k varu a odvařte všechny přípečky. Nyní je čas vrátit do kastrolu maso. Přisypte také nasekané šalvějové lístky, snižte teplotu a duste pod pokličkou asi 1 hodinu.
  • Brambory nakrájejte na kostky. Uvařte v osolené vodě doměkka a slijte. K horkým bramborám přidejte najemno nakrájenou cibulku a máslo. Míchejte vařečkou, až se máslo rozpustí a spojí s bramborami. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte s líčky, přelité poctivou dávkou omáčky. Tip: Vepřová líčka nepotřebují tak dlouhou tepelnou úpravu jako ta hovězí. Můžete je dusit v červeném i bílém víně nebo v cideru.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Moc dobré. Někdy uvařím.

  2. 5 stars
    Mňam, dala bych si hned.

  3. MariannaFabušová 2 roky ago

    5 stars
    Bravčovými líčkami kuchári ohúria nejednu oslavu

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    líčka máme rádi… mňam

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account