Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Ingredience
- 4 lžíce hladká mouka
- sůl
- pepř mletý
- 800 g vepřové maso líčka
- 50 g máslo
- 1 ks cibule
- 2 ks mrkev
- 2 ks řapíkatý celer
- 2 lžíce jablečný ocet
- 1 snítka šalvěj
- 1 kg brambory
- 100 g máslo
- 3 ks jarní cibulka
- sůl
- pepř mletý
- 500 ml cider
Instrukce
- Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem. Omytá a osušená líčka očistěte a obalte v mouce.
- V kastrolu rozpalte máslo a líčka na něm opečte ze všech stran dohněda. Maso přendejte na talíř a do kastrolu vsypte najemno nakrájenou cibuli, mrkev i celer. Restujte asi 4 minuty.
- Lehce osolte a přilijte ocet i cider. Přiveďte k varu a odvařte všechny přípečky. Nyní je čas vrátit do kastrolu maso. Přisypte také nasekané šalvějové lístky, snižte teplotu a duste pod pokličkou asi 1 hodinu.
- Brambory nakrájejte na kostky. Uvařte v osolené vodě doměkka a slijte. K horkým bramborám přidejte najemno nakrájenou cibulku a máslo. Míchejte vařečkou, až se máslo rozpustí a spojí s bramborami. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte s líčky, přelité poctivou dávkou omáčky. Tip: Vepřová líčka nepotřebují tak dlouhou tepelnou úpravu jako ta hovězí. Můžete je dusit v červeném i bílém víně nebo v cideru.
Moc dobré. Někdy uvařím.
Mňam, dala bych si hned.
Bravčovými líčkami kuchári ohúria nejednu oslavu
líčka máme rádi… mňam