Zdravý “bramborový” salát z dýně a bez majonézy

Vytisknout recept
Už roky připravujeme na Vánoce dva saláty. Jeden klasický a druhý z nízkosacharidový z dýně. Dýňový salát postupně začíná ale převládat, protože si ho oblíbili i zastánci klasického bramborového salátu. Dietní “bramborový” salát je plný chutných živin a přesto není těžký, protože není připravovaný s majonézou. Namísto toho používáme zálivku z kešu, která se nazývá kešunéza.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 1 mísa
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1/2 větší dýně hokkaido nebo máslové cca 500-700g
  • 1 velkou cibuli
  • 3-4 kyselé okurky
  • 1 zelené jablko Ontario
  • 4 lžíce kešu majonézy
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Nakrájejte dýni na malé kostičky a dejte ji péct na 200 °C do trouby na 10-15 minut do měkka.
  • Nakrájejte vejce, okurky, jablko (můžete se slupkou či bez) a cibuli.
  • Nechte dýni zchladnout a poté ji přisypte ke zbytku ingrediencí a dochuťte kešu majonézou (recept na blogu), solí a pepřem.
  • Ozdobte salát vejcem a máte hotovo.
5 Komentářů
  1. HelenaSvatková 2 roky ago

    5 stars
    V posledních letech si nedělám salát z brambor, ale buď z červené řepy, celeru nebo tuřínu. Letos bude Coleslaw, ten mi moc chutná. Z dýně také někdy ráda vyzkouším.

  2. 5 stars
    Ráda bych ochutnala, takto si nedovedu představit. Jinak my děláme salát jen z brambor, celeru, jablíčka a trošku majonézy.

  3. MariannaFabušová 2 roky ago

    5 stars
    Sestra ho robila,bol naozaj lahodný

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    děláme salát především bez salámu, vajec, cibule (tu já nesnesu)… a chutná nám, je v něm vlastně jen hromada zeleniny…

  5. 5 stars
    Zajímavý recept a bude jistě dobrý.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account