Zdravý “bramborový” salát z dýně a bez majonézy
Ingredience
- 3 vejce
- 1/2 větší dýně hokkaido nebo máslové cca 500-700g
- 1 velkou cibuli
- 3-4 kyselé okurky
- 1 zelené jablko Ontario
- 4 lžíce kešu majonézy
- sůl
- pepř
Instrukce
- Nakrájejte dýni na malé kostičky a dejte ji péct na 200 °C do trouby na 10-15 minut do měkka.
- Nakrájejte vejce, okurky, jablko (můžete se slupkou či bez) a cibuli.
- Nechte dýni zchladnout a poté ji přisypte ke zbytku ingrediencí a dochuťte kešu majonézou (recept na blogu), solí a pepřem.
- Ozdobte salát vejcem a máte hotovo.
V posledních letech si nedělám salát z brambor, ale buď z červené řepy, celeru nebo tuřínu. Letos bude Coleslaw, ten mi moc chutná. Z dýně také někdy ráda vyzkouším.
Ráda bych ochutnala, takto si nedovedu představit. Jinak my děláme salát jen z brambor, celeru, jablíčka a trošku majonézy.
Sestra ho robila,bol naozaj lahodný
děláme salát především bez salámu, vajec, cibule (tu já nesnesu)… a chutná nám, je v něm vlastně jen hromada zeleniny…
Zajímavý recept a bude jistě dobrý.