Už roky připravujeme na Vánoce dva saláty. Jeden klasický a druhý z nízkosacharidový z dýně. Dýňový salát postupně začíná ale převládat, protože si ho oblíbili i zastánci klasického bramborového salátu. Dietní “bramborový” salát je plný chutných živin a přesto není těžký, protože není připravovaný s majonézou. Namísto toho používáme zálivku z kešu, která se nazývá kešunéza.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 1mísa
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
3vejce
1/2větší dýně hokkaido nebo máslové cca 500-700g
1velkou cibuli
3-4kyselé okurky
1zelené jablkoOntario
4lžíce kešu majonézy
sůl
pepř
Instrukce
Nakrájejte dýni na malé kostičky a dejte ji péct na 200 °C do trouby na 10-15 minut do měkka.
Nakrájejte vejce, okurky, jablko (můžete se slupkou či bez) a cibuli.
Nechte dýni zchladnout a poté ji přisypte ke zbytku ingrediencí a dochuťte kešu majonézou (recept na blogu), solí a pepřem.